Kanskje sperrar du opp augene når du les at denne retten inneheld 40 kvitløksfedd! Eg laga denne retten i dag, og brukte endåtil meir enn 40 fedd!!! Du skal ikkje fjerne alt skalet på kvitløken, berre det som naturleg løsnar når du styrer med dei.
Dette treng du:
1 heil, stor kylling
40 kvitløksfedd
50 g smør (til steiking)
1 liten neve fersk salvie (valfritt)
2-3 sitronar
salt og pepar
400 g gulrøter
ca 300 g sellerirot
salt og pepar
olje
Gni kyllingen med salt og pepar, også på innsida! Del ein sitron i to halver og putt inn i kyllingen.Dersom du vil bruke salvie (tørr eller fersk), så puttar du det også inn i kyllingen.
Brun kyllingen i ei steikepanne så godt det let seg gjere. Pass på å få steikeskorpe på alle sider.
Medan kyllingen steikjer på panna legg du alle kvitløksbåtena i ei eldfast form eller lita langpanne i lag med sitronar som du har delt i to.
Legg den ferdig bruna kyllingen på toppen av sitronane og kvitløksbåtane. Sett det heile i steikeomnen på 150 grader i 1 1/2 time. På min omn kunne eg med fordel skrudd opp temperaturen til 170 grader, du får prøve deg litt fram og evt skru opp temperaturen undervegs.
Medan kyllingen steikjer ordnar du med grønsakene. Skrell gulrot og sellerirot, skjær i passe tjukke bitar. Ha dei i ein bolle og bland med olje, litt salt og pepar. Når det er 30 minutt att av steikjetida tek du ut forma og legg i grønsakene. Set forma i omnen igjen og steik i 30 minutt til.
La kyllingen kvile på benke i 15 minutt etter at du tek den ut. Del kyllingen opp i serveringsbitar. Eg har alltid trudd det var ein heksekunst, men “Familiekokeboka” har ein superenkel instruksjon på korleis dette skal gjerast. På grunn av at den største og beste kokkekniven min måtte til for å få bukt med beina, let eg husbonden ta seg av oppskjæringa. Eg er framleis ikkje heilt ven med denne kniven etter at den skar av tommelen min for nokre månadar sidan…
Etter at kyllingen var ferdig oppskoren, meinte eg at den trengte litt meir steiketid. Då la vi berre bitane på toppen av grønsakene og steikte retten litt til.
Server med ris eller couscous.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar