NB! Work in progress - bloggen endrar seg og veks seg til smått om senn.... Takk for at du tek turen innom!

lørdag 22. januar 2011

Greskinspirerte kjøttbollar med ein touch av Jack Daniels!

Så lenge maten smakar godt og ingrediensane ikkje øydelegg for kvarandre, så meiner eg det må vere lov å mikse ulike smakar og ulike mattradisjonar!Kjøttbollane eg har laga i dag blandar det greske og det amerikanske kjøkkenet. Og resultatet; nydeleg…

kjøttbollar

Dette treng du:

2 pakkar mager svinekjøttdeig

3-4 ss fetaost (eller så mykje som du vil!)

2 fedd kvitløk

1-2 ss soltørka tomat

salt og pepar

ca 1 urter etter eige ynskje (eg bruker kverna Toscanakrydder)

2 rause ss Jack Daniels-saus

1 ss soyasaus

smør eller olje til steiking

Framgangsmåten er svært enkel og kjekk:

♥ Putt alt i ein stor bolle og bland godt, bruk hendene!

♥ Form små kjøttbollar med hendene og steik dei. Det er nok deig til at du må steikje i to runder.

♥ La bollane steikje til dei har fått ei delikat og brun steikjeskorpe.

♥ Set kjøttbollane i steikjeomnen (200 grader i om lag 10 minutt) medan du ordnar med tilbehøret. Bruk ei eldfast form eller set inn steikjepanna (dersom handtaket kan takast av).

kjøttbollar1

Det er mykje tilbehør som er godt til denne retten:

♥ God pasta

♥ Heimelaga potetstappe

♥ Ovnsbakte poteter

♥ Fargerik salat med søte tomatar

…og sjølvsagt:

Jack Daniels-saus (den kan du sjølvsagt lage sjølv, men velassorterte daglegvareforretningar har god saus på flaske).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar