NB! Work in progress - bloggen endrar seg og veks seg til smått om senn.... Takk for at du tek turen innom!

fredag 19. august 2011

“Noodle casserolle”

I dag vil eg presentere ein amerikansk rett som er lett å lage og som smakar utruleg godt. Retten heiter eigenteleg “Christmas Noodle Casserolle” og er ei av familieoppskriftene til Robin McGraw, kona til talkshow-kongen Dr. Phil!

Retten føyer seg fint inn i kategorien “comfort food”. Dette er rettar som gjerne har ein nostalgisk og sentimental verdi, som har mange smakar, er lette å ete for mange og som gjerne har ein litt mjuk konsistens. For å lese meir om “comfort food” kan du lese her (wikipedia.com). 

Denne oppskrifta passar til 5-6 personar.

For å lage denne retten treng du:

1 beger seterrømme

1 beger cottage cheese

1/2 løk, finhakka

1 dl smelta smør

1 ss worchester saus

6 “dæsjar” tabasco saus

1 1/2 ts salt

1 1/2 ts pepar

500 g eggnudlar

(PS! Til kvardags kan det hende det går an å bytte ut seterrømma med lettrømme. Då blir retten meir mager).

IMG_1866 copy

Slik gjer du det:

  • Kok nudlane etter tilvising på pakken
  • Ha smelta smør i ei steikjepanne og surr den finhakka løken til den vert mjuk og “gjennomsiktig”.
  • Tøm vatnet av dei ferdigkokte nudlane og ha nudlane i ein stor rørebolle.
  • Slå over den løk og smør, deretter dei øvrige ingrediensane. Det er berre å slå alt over!
  • Til slutt blandar du det heile godt og har det i ei eldfast form.
  • Set det i omnen på 225 grader i 30 minutt. Retten skal vere lett brun på toppen når den er ferdig. Pass på når det nærmar seg slutten av steikjetida slik at retten ikkje blir brent.

IMG_1865

Retten kan serverast på fleire måtar. Vi hadde ein fargerik salat som tilbehør, men eg ser for meg at den må passe godt som “side dish” både til kylling, grillmat og biff. Og kanskje endå meir???

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar