NB! Work in progress - bloggen endrar seg og veks seg til smått om senn.... Takk for at du tek turen innom!

søndag 14. august 2011

Aussie mess – ein australsk variant av ein engelsk klassikar!

Eton mess er ein engelsk dessert som stammar tilbake frå 1800-talet. Desserten sin opprinnelse er frå Eton University, der av namnet. Den klassiske varianten består av krem, jordbær og marengskaker. Grunnen til at den har fått namnet “mess”, er at desserten ser noko rotete ut når den blir servert.

Den australsek varianten har litt meir eksotisk frukt.

Til ein stor porsjon treng du:

To pakkar fløte, 1 dl sukker, 1 1/2 pakke pikekyss, to dl rips, to bananar og 2-4 pasjonsfrukter.

PS! Ripsa kan sløyfast, men eg hadde dei med fordi to skjønne jenter hadde plukka dei og fordi det gjorde seg med litt frisk farge og litt syrleg smak mot alt det søte! Kontrastar er viktig – også i mat!

IMG_1872 copy

Slik gjer du det:

Pisk fløte og sukker til krem. Skjære bananen i bitar og tilsett den i kremen. Rensk ripsbæra, skyll dei og tørk dei – og så puttar du dei i kremen!

IMG_1873 copy

Knus pikekyss og putt dei i kremen. Dersom du har eggekvite til overs er det sjølvsagt like godt å lage marengs sjølv! Bland det heile godt.

IMG_1876 copy

Server i det du måtte ha tilgjengeleg! For min del vart desserten servert i rause tekoppar! Del pasjonsfruktene i to og skrap innhaldet over desserten. Pynt med pikekyss – så mange du vil! Dersom desserten er til din hjartans kjær, så må sjølvsagt ekte pikekyss delast ut før servering!

IMG_1884

Tantegullet mitt var prøvekanin! 

tekst, eton mess

1 kommentar:

  1. Dette ser ut som en dessert som vil falle i smak hos min marengs- og kremglade femåring. Bokmerkes i Prøves senere-mappen!

    Herlig bilde av tantungen! :)

    SvarSlett