NB! Work in progress - bloggen endrar seg og veks seg til smått om senn.... Takk for at du tek turen innom!

torsdag 21. juli 2011

Sommarleg appelsinsalat på 1–2–3

Ein dansk kokk inspirerte meg til å lage denne salaten. Appelsinsalat smakar godt til det meste, men aller best smakar den til all slags grilla mat og ulike fiskerettar.

Oppskrifta er enkel, smaken er sensasjonell og framgangsmåten grei å handtere for både store og små!

Du treng:

Hjertesalat (andre salatsortar kan òg brukast)

Ruccola

Appelsiner

Granateple-kjerner frå 1 granateple

Pinjekjerner

Appelsinsaft og olivenolje til dressing

IMG_0996

Slik gjer du det:

Legg ingrediensane i denne rekkjefølge lagvis på eit stort fat (ikkje i salatbolle). Først vanleg salat, deretter ruccola og til slutt appelsinene. Skjær først av begge endane slik at appelsina står stødig. Deretter må du skjære av alt skalet og så skjære passe skiver av appelsinen. legg appelsinene i fint mønster over salat og ruccola.

IMG_0998 copy

Nestemann ut i salaten er granateplekjernene. Del granateplet i to (tvers over), legg det på ei skjærefjøl med snittsida til eine sida og rull frukta att og fram. Då vil frøa losne og lande på fjøla. Det vil kanskje renne litt saft når du held på med dette, så då er det fint om du brukar ei fjøl med kant som samlar på all safta. Strø kjernene raust over appelsinene!

IMG_1003 copy

Siste mann ut er pinjekjernene. Rist dei lett i ei varm steikepanne – pass på så dei ikkje vert brende! Strø dei over salaten.

Tilsett dressing av appelsinsaft og olivenolje med pittelitt salt og grovkverna peppar. Alt dette må du ta på ein slump, eg har ikkje eksakte mål! Slå raust over salaten litt før servering!

Prikken over i’en med denne salaten er at du kan samle på all safta som kjem frå appelsinene og granateplet (kvar for seg eller blanda) og drikke det som må vere verdens sunnaste drikk! Og så kan restane av salaten nytast til kvelds – heilt åleine og utan følge på tallerkenen…

Til slutt eit lite tips til korleis du kan bruke salaten:

  • sjå for deg ein deilig sommarkveld med fin temperatur, lav kveldssol og blikkstille sjø
  • ta med deg fisketrode, lån deg ein robåt, ro så langt du orkar og kast ut snøret
  • nyt den fantastiske stilla som ein slik kveld kan by på
  • fisk akkurat lenge nok til ta du har nok fisk til familiemiddag neste dag – kryss fingrar for at du får sei!
  • gjer opp fisken og legg den kaldt til neste dag (skjær vekk beine og skinnet)
  • legg filètane i ein pose med mjøl, salt og pepar – vend forsiktig om til alle filètane er godt dekt
  • sprøsteik i godt smør
  • server med nypoteter, kvit saus, løksmør og appelsinsalat!

SOMMARMIDDAGEN HAR NEPPE SMAKT BETRE!

PS! Har du lyst å følge “På kjøkkenbenken” på Facebook??? Gå inn på denne lenkja og legg deg til!IMG_1090 copy

Lukke er å ligge på bryggekanten, trygt i bestemor sine armar, og kike på småfiskar, krabber og sjøstjerner. Kanskje blir det fisketur i morgon???

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar