NB! Work in progress - bloggen endrar seg og veks seg til smått om senn.... Takk for at du tek turen innom!

lørdag 9. juli 2011

Pigs in a blanket – skikkeleg laurdagskos!

Eg hugsar framleis dei late laurdagsmorgonane som student i Newcastle… Tusle seg ein tur down town og kjøpe ferske aviser og “pigs in a blanket” på veg heim. Ete dei passe varme herlegheitene i handa på veg heim, eller sette seg ned på ein benk og nyte både maten og avisa! Det var tider, det!!! Heilt sidan den gong har eg likt “pigs in a blanket” og kjøpt det kvar einaste gong eg har vore tilbake til England.

“Pigs in a blanket” er ikkje hokus pokus-mat. Det er rett og slett pølser basert på svinekjøt som er rulla inn i butterdeig og steikt i omnen. Det beste med det er at ein ser kor utruleg lett det er å lage sine eigne pølser! Oppskrifta du skal få med meg no er basert på prinsippet om at “man tager hva man haver”. Eg har ingen eksakte mål, men har vore raus med det som eg veit smakar godt og som gir gode smakar til pølsene.

IMG_0175

Dette er hovudingrediensane:

Kjøttdeig av svin

Kvitlauk

Salt

Pepar

Finkakka soltørka tomat

Jack Daniels saus

Urter (ta det du har)

Brødrasp (det lagar du sjølv eller kjøper i butikk), om lag 1 dl

Plater med butterdeig (ferdig i butikke eller heimelaga)

Egg til å lime enden med

 

Alt dette blandar du i passelege mengder. Tilsett alt i deigen og kna godt med hendene. I tillegg må du gjerne tilsette tabascosaus eller andre sterke sausar som du måtte like. Urtene kan stort sett vere kva som helst! Eg hadde ikkje urter tilgjengeleg denne gongen, noko eg verkeleg sakna i pølsene – både for smaken sin del og det visuelle sin del! Er litt meir lekkert med litt grøne innslag i deigen! Det viktigaste er likevel at pølsene har kraftig og god smak!Bruk det du har tilgjengeleg!

Kjelvle ut butterdeigen til små firkantar/rektangel, form ei lita pølse med deig og legg på butterdeigen. Rull saman og pensle med egg på langsida for å lime att butterdeigen. Kvar pølse bør ikkje vere meir enn ti cm lang.

IMG_0179

Legg pølsene på ei steikjeplate og pensle godt med egg. Steik på 225 grader i ca 30 minutt. Ta ut ei pølse og del den i to for å sjå om den er godt nok steikt. Legg til litt tid om du synest dei verkar lite ferdige.

IMG_0184

Server pølsene med ein  god saus til å dyppe dei i. Det kan vere Jack Daniels saus, ein smaksrik tomatsalsa eller ein annan saus som du måtte foretrekke! Du kan ete dei som dei er eller servere med ris og ein god salat. Dei eignar seg svært godt på tapasbordet (då kan du gjerne lage dei endå mindre) og ser supre i piknikk-korga eller i lunsjboksa. Dei smakar like godt (nesten) varme som kalde!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar