NB! Work in progress - bloggen endrar seg og veks seg til smått om senn.... Takk for at du tek turen innom!

søndag 8. mai 2011

Smaken av grapefrukt.

Grapefrukt har eit ufortent dårleg rykte. Vi tenkjer ofte på den som beisk og litt sur, men der er eg altså ikkje samd. No bugnar det av ferske, herlege grapefrukter i daglegvarebutikken min og eg må stadig plukke med meg nokre heim. Her kjem nokre tips som garantert vil gi deg lyst til å ta med nokre grapefrukt heim frå butikken!

Grapefruktsalat

IMG_8119

Du treng ei grapefrukt og ein appelsin. Det fyrste du må gjere er å skjære av alt skalet. Det kan vere lurt å skjære av toppen og botnen fyrst slik at frukta ligg stødig. Deretter tek du ein god kniv og skjær vekk alt skalet. Pass på å få vekk alt det kvite.

IMG_8118

Bruk ein god kniv og skjær ut filètar av fruktene. Det vil seie at du skjær mellom dei kvite “skiljeveggane” i frukta, då dei kan vere noko seige å bite i. Legg ruccola eller annan grøn salat i botnen av eit fat og fordel appelsin –og grapefruktfilètar over. Strø gjerne over skiva mandlar. Nyt grapefruktsalaten ein lun sommarkveld ute på terrassen eller innandørs ein regnvèrsdag når du treng litt energi og solskin!

IMG_8128

Det vert mykje til overs når du har skrella og tatt ut filètane av grapefrukt og appelsin, og det må sjølvsagt ikkje gå til spille! Legg alt i ei sitronpresse og skvis ut all juicen. Den silar du og drikk akkurat som den er! Utruleg godt!!!

Det kjem nok eit grapefrukt-tips i morgon, så det er berre å ta med seg ei grapefrukt heim etter handleturen i morgon og prøve ut tipsa mine!

Dersom du vil lese meir og frukta og få tips til fleire oppskrifter, kan du sjekke ut frukt.no.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar