Etter å ha skrive om grapefrukta sine positive sider, har eg fått nokre tips på oppskrifter. Cathrine sende meg eit tips om marinert grapefrukt og det måtte eg sjøvlsagt prøve!
Fyrst skar eg ut grapefruktfilètane og la dei i ei eldfast form. Også denne gongen pressa eg juice av alt som var til overs. Eg brukte tre grapefrukter og fekk om lag tre dl fantastisk juice!
Så dryste eg over raust med heimelaga vaniljesukker. Dersom du ikkje har det, nyttar du sjølvsagt det du har! La grapefrukta stå på benken i ein time. Slå ovnen på 250 grader og sett inn filètane. Dersom du har grill på ovnen din er det supert å bruke den! Då må du kike på filètane ofte slik at dei ikkje vert brent. Steikjetida kan variere litt frå omn til omn, men mine stod i ca eit kvarter (eg brukte ikkje grill).
Dei ferdige filètane smakar nydeleg som tilbehør til is eller andre dessertar, eller dei kan etast som dei er! Vi er inne i ei “ikkje ete is så veldig ofte”-periode, så her vart dei inntatt naturell!
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar