NB! Work in progress - bloggen endrar seg og veks seg til smått om senn.... Takk for at du tek turen innom!

fredag 4. februar 2011

Kjøtdeig og pasta i form.

I dag vil eg dele ei enkel og grei oppskrift som høver seg godt som helgakos. Nokre oppskrifter er så enkle at dei lette å spreie på folkemunne. Eg fekk oppskrifta med ein god kollega, som fekk den med frisøren sin, som fekk den med…… – ja, du skjønar!

Til seks personar treng du:

2 pakkar kjøtdeig el karbonadedeig

Bandspaghetti (så mykje som du trur du treng)

1 beger krydderost

Krydder etter eige ynskje (det kan godt vere tacokrydder)

Raspa kvitost

Ingrediensar til ein raus og god salat

kjøtdeig

Slik gjer du det:

Kok spaghettien, sil av vatnet, ha spaghettien tilbake i panna og legg over kremosten. La den ligge der og smelte.

Så steikjer du kjøtdeigen og smakar til med krydder etter eige ynskje.

kjøtdeig1

Legg spaghettien i botnen på ei eldfast form, slå kjøtdeigblandinga over og strø ost på toppen. Kvern over litt pepar.

Steik i ovnene på 200 grader i omlag 20 minutt. Sjekk med jamne mellomrom. Osten skal smelte, men ikkje vere for brun.

kjøtdeig2

Lag ein god salat medan retten står i omnen. I dag brukte eg paprika, agurk, tomat, minihjertekål, ruccola, raud løk, fetaost og marinerte kvitløksbåtar.

kjøtdeig6

Ruccola gir ein herleg, krydra smak til salaten!

Eit lite tips: legg opp salaten på eit stort fat, i ei paiform eller liknande. Av ein eller annan grunn ser salat meir delikat ut når det blir servert “flatt” i staden for i ein bolle!

kjøtdeig3

Alle salatar her i huset inneheld oliven. Ikkje kva som helst slags oliven, men oliven med stein som ligg i olje. Det er treåringen som bestemmer dette! Ho elskar nemleg oliven! Før eg rakk å lage ferdig salaten i dag hadde ho klart å ete mange oliven. Då eg spurte kor mange ho hadde ete sa ho at ho trengte ein oliven til kvar finger! Altså ti oliven!!!

kjøtdeig4

Salaten er eit naturleg følge til denne retten, men kan like gjerne nytast åleine!

kjøtdeig5

Ha ein flott fredagskveld, alle!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar