NB! Work in progress - bloggen endrar seg og veks seg til smått om senn.... Takk for at du tek turen innom!

lørdag 2. april 2011

Lynkjapp laurdagslunsj!

Eg har aldri i mitt liv brukt ansjos i matlaginga. Til nøds har eg hatt det på kokt egg, men då godt kamuflert med saftige og søte tomatar. Eg blir likevel inspirert av kokkar som brukar ansjos ofte, og Rachael Ray er ein av dei kokkane.

Denne retten er superenkel å lage. Ingrediensane er få, smaken er stor og du vil garantert la deg overraske!

IMG_7065

Til to personar treng du dette:

1-2 boksar ansjos, ei boks hermetiske tomatar, 1/2 løk, 2 fedd kvitløk, salt, pepar, ei lita klype sukker og spaghetti.

Dersom dette er fyrste gongen du brukar ansjos i matlaginga, vil du la deg overraske av det som skjer når ansjosen blir lagt i god olje på steikepanna; den smeltar!!!

IMG_7064

Slik gjer du det:

  • Legg ansjosen i ei god og varm steikjepanne med olje. Hald ansjosen i bevegelse i panna. Den vil no “smelte”.
  • Ha løk i panna i lag med ansjosen. La det heile surre til løken er mjuk og gyllen.
  • Tilsett dei hermetiske tomatane og smak til med salt, pepar og ei lita klype sukker.
IMG_7071
  • La blandinga surre på svak varme medan du kokar spaghettien til al dente.
  • Slå tomat- og ansjonsblandinga over nykokt spaghetti og server!

IMG_7075

Denne retten har vorte ein lunsjfavoritt her i huset. Ungane likar det også! Det fine er at det går kjapt å lage og dei fleste ingrediensane har eg stort sett i hus.

“Intet menneske er ensomt

når det spiser spaghetti!”

-Robert Marley-

1 kommentar:

  1. Såg godt ut Tove - har høyrt om folk som brukar litt ansjos på pizza og:-))

    Ha ei fortreffeleg helg:-))

    SvarSlett