…om dei berre får lov!
Å lage foccacia er ei takknemleg oppgåve. Deigen blir alltid vellukka, den er god å jobbe med og ein kan putte alt mogleg opp i deigen! Dette er eit godt utgangspunkt for å la ungane vere med på å bake!
I går laga eg og 3-åringen foccacia. Ho tok ganske raskt kommandoen over bakinga og var kuttesjef for alle ingrediensane. Eg målte opp alle ingrediensane, men det var også mi einaste oppgåve.
Oppskrifta vi brukte i går var ein miks av minst tre andre oppskrifter. Hovudingrediensane var svart oliven, fetaost og soltørka tomat.
Dette treng du:
1 kg kveitemjøl
1 pakke fersk gjær+ 2 ts sukker
5 dl lunka vatn
Ha mjøl i en bakebolle og lag ei grop i midten. Smuldre gjæra ned i gropa. Slå over vatnet og rør i mjølet litt og litt til smidig deig. Bruk gjerne kjøkkenmaskin til å få deigen godt nok bearbeida. PS! Den framstår som litt fast… Dekk deigen med plast og hev på ein lun stad i 15 minutt.
Medan deigen hevar ordnar du med “fyllet”:
150 g svart oliven
150 g soltørka tomat
150 g fetaost
Del alle ingrediensane i mindre bitar. Det treng på ingen måte å vere perfekt kutta, la gjerne ungane gjere det! Når deigen har heva 15 minutt skal du tilsette litt fleire ingrediensar.
Til resten av deigen treng du:
4-6 ss olivenolje
2 ts salt
oliven, soltørka tomat, fetaost
(evt. finhakka rosmarinnåler)
Slik gjer du det:
Ha alle ingrediensane i lag med den heva deigen i bakebollen. Elt alt saman godt, bruk gjerne kjøkkenmaskin. Du kan med fordel bruke litt tid på dette arbeidet! La gjerne ungane få gjere dette arbeidet! Dei små hendene klarer fint å knøde deigen og dei likar som regel godt å få “klissje” litt olje!
Når alt er godt blanda dekkjer du bakebollen med plast og set til heving i ein time på ein lun stad.
F
O
C
C
A
C
I
A
Ta den ferdigheva deigen og velt alt over på ei bakepapirkledd langpanne. Ha litt olje på hendene og trykk den godt utover. Bruk fingertuppane og trykk hòl i deigen. Slå rikeleg med olje over slik at det er er olje i alle hòla. Knus Maldonsalt mellom fingrane og strø over heile foccaciaen.
Ha plastfolie over langpanna og la brødet heve i 15 minutt på benken. Set det så i omnen på 200 grader i 40 minutt. Sjekk undervegs at det ikkje vert for mykje steikt.
Legg det ferdigsteikte brødet på ei rist med eit klede over slik at det får kjøle seg litt.
Skjære brødet i små bitar og server. Smakar nydeleg til pastasalat! Men det aller beste er å ete brødet åleine, med ein god aioli som einaste følge! Nam….
Eg innsåg no at eg har glømt å legge bloggen din til i blogglista mi, og dermed har eg ikkje fått med meg siste oppdateringar her! No fekk eg lyst på foccacia! Kanskje eg skal prøve meg på det neste helg :)
SvarSlettGod sports- og fastelavnssøndag!