Syskenbarnet mitt har vorte ein skikkeleg gourmetkokk. Fredag var vi ein gjeng klubbdamer som var heime hos henne, og kvelden vart ein suksess!
Ho serverte tre rettars middag med fem ulike sortar kvitvin til. Hovudretten var laks med soltørka tomat, fetaost og creme fraiche. Eg måtte sjølvsagt prøve meg på dette og serverte det til familien i dag.
Til fire vaksne personar treng du:
- 1 kg skinn- og beinfri laks
- Fetaost i terningar
- soltørka tomat, skjær i strimlar
- 1-2 beger creme fraiche
- Salt og pepar
Slik gjer du det:
Legg laksebitane i ei eldfast form. Strø over godt med salt og grovkverna pepar. Strø over fetaost og soltørka tomat.
Bruk ei spiseskei og fordel creme fraiche over dei øvrige ingrediensane.
Set retten i ovnen på 225 grader og la det steikje i 25-30 minutt.
Server med poteter og smørdampa grønsaker. Bruk gjerne ei fersk wokblanding. Grønsaken skal vere akkurat passe møre. Steik dei i smør til dei vert mjuke og gylne.
Du lager mye godt og jeg liker bildene dine. Ser at vi følger noen av de samme matbloggerne. Denne laksen skal jeg teste. Jeg pleier alltid å ha på grønn sitronolivenolje og fiskekrydder fra Olivers & Co, men kan med fordel variere litt. Har alltid ertepure til, men det kan jo også varieres :)
SvarSlett