Når det gjeld kveite har eg vore veldig tradisjonell kvar gong eg har laga det. Eg har stort sett trekt den i vatn med salt, pepar og laurbærblad, sett den kaldt og servert den kald dagen etterpå. Etter å ha surfa litt på bloggen til Margit Vea fann eg oppskrifta på verdens beste kveitemiddag! Her har du oppskrifta!
Dette treng du:
200 kveitefilet
3 dl vantn
1 Kvast(er) frisk rosmarin
(eg droppa den)
300 g meierismør
Bruna løksmør:
1 løk
1/2 ts salt
1 ss olje
100 g smør
Del kveitefileten i porsjonsstykker.
Kutt smøret i terningar.
Kok opp vatn, litt salt og rosmarin. Trekk kjelen litt til side. Det må ikkje koke for mykje, då har “sausen” lett for å sprekke.
Rør inn litt og litt av smørterningane. Rør heile tida medan du tilsett meir og meir smør. Når det har vorte ei jamn og fin masse legg du fiskestykka ned i kjelen.
La fisken trekke i smørvannet. Trekketida varierer med storleiken på fiskesytkka. Mine trekte mellom 5 og 10 minutt.
Slik lagar du bruna løksmør:
Skrell og skjær løk i tynne strimlar.
Ha olje i ei panne og brun løken på svak varme.
Tilsett saltet, dette gjer at løken slepp litt av væska. Då blir løken karamellisert.
Mot slutten av steiktida har du i smøret. La smøret steike litt med.
Dette treng du for å lage grøn ertepurè:
350 g grøne erter, frosne
1 l vann
3 ss salt
4 ss kraft
50 g meierismør
Slik gjer du det:
Kok opp vatn og salt. Ha i ertene og kok dei i ca. 5-6 min. Sil av kokevantnet. Tilsett litt av kokevatnet frå fisken i erteblandinga. Køyr dette saman med ein stavmiksar. Tilsett smør og køyr litt til.
Smak til med salt og pepar.
Server den nydelege retten på tallerkenar. Start med å legge ertepureén nederst, legg fiskestykket opp på og dander med løksmøret rundt. Pynt med friske urter. Dampa poteter og gulrot er eit naturleg tilbehør!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar